Yoga & Rörelse

Jag jobbar med yoga och rörelseträning 1:1 för privatkunder främst i terapeutiskt syfte, samt håller gruppklasser i yoga.

Tillsammans med mig får du bättre förståelse för din kropp och hur den fungerar i rörelse och i vila.

Yoga & Rörelse för funktion och välmående

Rörelse är en grundläggande del för att vi ska må bra. Det är ett livselixir som ger oss både bättre fysisk hälsa, mental hälsa och emotionellt välmående.

Jag jobbar med yoga, rörelse och träning som stöttar dig i din vardag – både individuellt 1:1 och i grupp.

Med yogapositioner, funktionell rörelse, andningsövningar och avslappningstekniker hjälper jag dig att hitta rätt i din kropp och sinne och få mer energi för livet.

Klasser, kurser & workshops

YOGAKURS

Lymfyoga

START: 20 januari – 6 tillfällen
TID: Torsdagar 19.00-20.00
PLATS: Hälsohuset i Alnarp (Fullbokat!)
ONLINE: Delta hemifrån via Zoom
PRIS: 1050kr
 
Alla som är anmälda till kursen, oavsett om du deltar på plats i Hälsohuset eller online, får tillgång till en inspelning på veckans klass tors-sön så att du kan upprepa eller “ta igen” vid förhinder en torsdagskväll.
 
Kursen i lymfyoga hjälper dig att aktivera lymfflödet och öka cirkulationen i kroppen. Att ta hand om lymfsystemet är ofta en förbisedd pusselbit för hälsa och välmående. Här får du möjlighet att ta hand om ditt lymfsystem så att det kan ta hand om dig,
 
Klasserna under kursens gång har olika fokus som tillsammans ger lymfsystemet bästa förutsättningar:
 
  • Positioner som minskar spänningar i muskler och fascia så att det finns utrymme för lymfvätskan att flöda genom sina lymfkärl. Tänk yinyoga.
  • Mjuka flödande rörelser, andningsövningar och egenmassage som stimulerar och agerar pump för lymfsystemet.
  • Meditation och avslappningsyoga för att skapa lugn och sänka stressnivån.

Lymfsystemet är kroppens stora reningsverk som forslar bort överskottsvätska och slaggprodukter och oskadliggör virus och bakterier. När det fungerar som det ska har du mycket energi, ett immunförsvar på topp, upplever mindre stress och återhämtar dig snabbare efter skador och operationer.

POP UP-KLASS

Curam Recovery

Curam Recovery® är en återhämtningsklass där vi integrerar Curams statiska massagekoppar i olika positioner för att effektivt släppa på spänningar, öka flexibilitet och rörelse, förbättra cirkulationen och minska stagnation, öka vätskeflödet samt hjälpa kroppen till bättre balans och snabbare återhämtning.

Curam Recovery® kommer att ge dig en djup bindvävsmassage och målet är att lämna dig med en känsla av centrering, välbefinnande och lugn.

Under klassen gör vi båda mjuka rörelser samt håller positionerna under en längre tid 3-8 min. Det påverkar både kroppens bindväv, fascia, positivt, och låter dig slappna av och möta stillheten.

Du får låna 2 st Curam statiska koppar att använda under klassen.

Anmäl dig genom att mejla NAMN och ADRESS till info@saraivarsson.com. Vill du läsa mer klicka på knappen nedan.

DATUM: Lördag 15/1
TID: Kl. 10.00-11.30
PLATS: Hälsohuset i Alnarp
PRIS: 250kr

WORKSHOP

Boosta din lymfhälsa

Lär känna ditt lymfsystem och prova massagetekniker och yogaövningar som boostar din lymfhälsa, stärker ditt immunförsvar, minskar inflammation, rensar ut slaggprodukter och förbättrar din hälsa!
 
Oavsett om du har bra koll på lymfsystemets funktion eller om du nyss fått höra om lymfans betydelse för din hälsa så är detta workshopen för dig. Vi börjar med enkla massagetekniker för att stimulera lymfsystemet på egen hand samt träna på andning som stöttar lymfsystem. Sedan blir du guidad genom en härlig klass lymfyoga – yoga utformat för att hjälpa flödet av lymfvätska i kroppen.
 
KOMMER SNART
 

YOGA ONLINE

Yoga för cancerberörda

Jag håller yoga på måndagar för den ideella föreningen Move Breathe Pause.

Yogaklasserna består av lugna rörelser och aktiva positioner såväl som avslappning, mindfulness och andningsträning. Läraren erbjuder olika nivåer så att du kan delta efter din förmåga just idag.

Move Breathe Pause’s yogaklasser är öppna och gratis för alla cancerberörda. På grund av Covid-19 så streamar vi endast klasserna online för tillfället. Du loggar på när du vill, kan och orkar – ingen anmälan, inget krångel.

MÅNDAGAR: 10.30-11.45
ONSDAGAR: 9.45-11.00
TORSDAGAR: 18.30-19.45

Varför Yoga & Rörelse 1:1?

För många är “one to one” och privata klasser en väldigt bra investering. Med individuellt anpassade yogapositioner, funktionell rörelse, andningsövningar och avslappningstekniker hjälper jag dig att hitta rätt i din kropp och sinne och få mer energi för livet.

Du kan boka 1:1 i terapeutiskt syfte. t ex vid värk eller smärta, stress, utmattningsproblematik, som symptomlindring vid sjukdom eller för allmänt ökat välmående. Vid första tillfället pratar vi så att jag får en bild av dina behov och önskat resultat.

Om du är ute efter något av följande kan 1:1 klasser var rätt för dig:

Hantera specifika besvär

1:1 klasser är bra om du har specifika hälsoproblem eller återhämtar dig från en skada eller operation. Här kan extra uppmärksamhet och personlig guidning vara väldigt värdefull. Du får tid och utrymme att jobba med övningar i din egen takt. Ett personligt och skräddarsytt program som riktar sig åt just dina besvär kan ge snabbare framsteg.

Vardagskänsla

För dig som vill må bättre i vardagen men inte riktigt hittar rätt är 1:1 ett perfekt alternativ. Jag hjälper dig att hitta rutiner som är hållbara och hälsosamma. Fokus ligger på att du ska känna dig stark och full av energi för att leva det liv du vill.

Varje tillfälle är utformat kring den praktik som gynnar dig mest, vilket kan innebära träning/rörelse, andningsövningar, avslappningstekniker mm.

Utveckla

Om du vill fördjupa och finslipa din träning ger 1:1 klasser dig bästa förutsättningarna. Kanske vill du utvecklas inom din yogapraktik, eller så vill du optimera din löpning, cykling, dansträning, crossfit mm och se till att din kropp är hållbar och klarar av träningen på långsikt.

Jag hjälper dig att se balansen mellan träning och återhämtning. Med ett individuellt upplägg kan du utvecklas inom olika områden du är intresserad av; få hjälp med kompletterande övningar som stärker och balanserar din kropp; eller förbättra och optimera din vila och återhämtning.

Min ambition är att du ska ha förutsättningarna till att träna på den nivå du vill –  utan värk och gnissel eller att tära på din kropp. Träning förknippad med energi, glädje, lätthet och känsla av styrka och kraft.

Instagram