Workshop

16 oktober 2021

Boosta din lymfhälsa
med lymfyoga och andningstekniker

Lär känna ditt lymfsystem och gör lymfyoga och andnings- och massagetekniker som boostar din lymfhälsa, stärker ditt immunförsvar, minskar inflammation, rensar ut slaggprodukter och förbättrar din hälsa!

Oavsett om du har bra koll på lymfsystemets funktion eller om du nyss fått höra om lymfans betydelse för din hälsa så är detta workshopen för dig. Du får lära dig de grundläggande delarna om hur lymfsystemet fungerar och påverkar alla andra system i din kropp. Det ger dig fantastiska möjligheter för dig att optimera ditt välmående och få mer energi.


LYMFYOGA
SELF CARE-TEKNIKER
FÖRSTÅELSE FÖR LYMFSYSTEMET


Lymfsystemet är som motorvägarna för ditt immunförsvar. Det är ett invecklat nätverk bestående av små lymfkapillärer, större lymfkärl, lymfnoder och immunceller. Kapillärerna absorberar vätska och slaggprodukter från utrymmet mellan dina celler dag in och dag ut. Det transporterar det till lymfnoderna där bakterier, gifter, virus och cancerceller filtreras bort och förstörs. Lymfsystemet transporterar även fetter, proteiner och hormoner och upprätthåller vätskebalansen i din kropp.

Lymfkärlen finns överallt; runt dina organ i magen; dina lungor; runt reproduktionsorganen; in din hjärna. Det är dubbelt som stort som blodsystemet och flyter likt bäckar genom hela din kropp, ständigt på utkik efter slaggprodukter och inkräktare att filtrera bort.

Innehåll
– Vi börjar workshopen med att prata om hur lymfsystemet fungerar och vad det gör i kroppen.
– Du får lära dig enkla massagetekniker för att stimulera lymfsystemet på egen hand samt träna på andning som stöttar ditt lymfsystem.
– Efter en kort paus med dricka och något litet att tugga på gör vi ett härligt pass lymfyoga – yoga utformat för att hjälpa flödet av lymfvätska i kroppen.

Datum, pris och anmälan

DATUM: Lördagen den 16 oktober

TID: Kl. 10.00-12.30

PLATS: Hälsohuset i Alnarp, Plantvägen 1.

PRIS: 450kr – early bird 400kr om du anmäler dig senast 3/10

ANMÄLAN: Anmäl dig genom att mejla NAMN och ADRESS till info@saraivarsson.com

Ge ditt lymfsystem extra kärlek om du:

 • Känner dig tung och spänd i kroppen.
 • Ben, fötter, händer och fingrar svullnar lätt.
 • Ständigt är trött och utan energi
 • Ofta drabbas av förkylningar och infektioner
 • Har värk och smärta
 • Du läker dåligt om du skadar dig eller får sår
 • Har domningar och pirrningar i armar och ben
 • Har torr hy med utslag och eksem
 • Lätt får huvudvärk och yrsel
 • Upplever en mental dimma och trötthet
 • Har svårt att gå ner i vikt
 • Problem med magen, så som trög mage

Varför är lymfhälsa viktigt?

Hur väl lymfsystemet fungerar påverkar övriga funktioner i din kropp, så som cellernas näringsutbyte; kroppens återhämtningsförmåga; inflammationsprocesser; och hälsan för mage-tarm, nerver och hjärt- och kärlsystem. Det innebär att om inte lymfsystemet fungerar bra så fungerar även andra system i kroppen sämre.
Lymfhälsa är därför grundläggande för att vi ska må bra och ha energi till att leva livet!