Pop up-klass

15 JANUARI 2022

Återhämtningsklass med massagekoppar

Curam_Recovery_80x37_svart

Curam Recovery® är en återhämtningsklass där vi integrerar Curams statiska massagekoppar i olika positioner för att effektivt släppa på spänningar, öka flexibilitet och rörelse, förbättra cirkulationen och minska stagnation, öka vätskeflödet samt hjälpa kroppen till bättre balans och snabbare återhämtning.

Curam Recovery® kommer att ge dig en djup bindvävsmassage och målet är att lämna dig med en känsla av centrering, välbefinnande och lugn.

Du får låna 2 st Curam statiska koppar att använda under klassen.

För dig som tränar och är fysiskt aktiv kan klassen ge snabbare återhämtning tack vare den ökade cirkulation och smidigare bindväv som kombinationen av positionerna och kopporna ger.

Du som känner dig stel och stram i kroppen och kanske har ett stillasittande jobb kommer också få stora fördelar som minskade spänningar, mindre värk tack vare mer elastisk bindväv, bättre cirkulation och vätskeflöde.

Under klassen gör vi båda mjuka rörelser samt håller positionerna under en längre tid 3-8 min. Det påverkar både kroppens bindväv, fascia, positivt, och låter dig slappna av och möta stillheten.

Kom gärna till klassen i sköna shorts eller lösa byxor så att du enkelt kan sätta koppar även på ben och höfter.

Curam Recovery® och fascia
Fascian är ett nätverk av bindväv, utan början och slut, som omsluter allt i hela kroppen, från muskler och skelett, till organ och celler. Fascian är elastisk och påverkas av hur vi rör oss. Vår livsstil gör att vi ofta fastnar i repetitiva rörelser eller stillasittande i samma position, vilket gör att fascian ofta blir spänd och mindre elastisk vilket leder till stelhet.

Koppning ökar flödet av vätska i vävnaderna och hjälper utbytet av näringsämnen och slaggutförsel i de nätverk av bindväv som finns genom hela kroppen. Om fascian blir skadad, klibbar ihop eller bli inflammerad får vi ont, sämre rörlighet och vår förmåga att återhämta oss blir sämre. Ökat vätskeflöde hjälper kroppen till snabbare återhämtning, bättre balans och ökad rörlighet.

Datum, pris och anmälan

DATUM: Lördagen den 15 januari

TID: Kl. 10.00-11.30

PLATS: Hälsohuset i Alnarp, Plantvägen 1

PRIS: 250kr

ANMÄLAN: Anmäl dig genom att mejla NAMN och ADRESS till info@saraivarsson.com