Vad glad jag är att du har hittat hit! Jag heter Sara och jag är en chokladälskande rörelseentusiast som älskar skog, grönt och natur.

Jag jobbar som lymfmassör, ärrvävnadsterapeut, yogalärare och löptränare. Utifrån min långa erfarenhet av arbete inom hälsa, välmående och träning vill jag hjälpa dig att må bättre och ha energi för att göra de saker som ger ditt liv mening – oavsett om det är att gå ut  och vandra med packning på ryggen, leva en smärtfri vardag, ha ork för att prestera på jobb och leka med dina barn, eller nå mål i din idrott.

För mig är det viktigt att se människan ur ett helhetsperspektiv där hur vi mår och rör oss är en kombination av fysiska förutsättningar, tidigare erfarenheter, skador, livsstil, tankar, känslor, socialt stöd och en hel massa andra saker.
 
Min drivkraft är att skapa hållbar och långsiktig hälsa. Ingen quickfix. Vi kan inte checka av hälsa – att jag åt, sov och tränade bra 2019 “Så check på den”. Hälsa är grunden som måste finnas på plats hela tiden för att vi ska orka leva det liv som gör oss glada. Och hälsa behöver lite uppmärksamhet hela tiden. Mitt mål är att göra det enkelt, lättförståeligt och tillgängligt så att du på egen hand kan påverka din hälsa positivt.

Om mig

Ibland tar livet med en på vägar man inte alls tänkt. Jag tänker ofta på det nu när jag ser på vart mitt liv och speciellt yrkesliv är idag.

När jag var liten ville jag bli lärare som min mormor. Sedan tog kreativiteten överhand och mitt drömjobb blev dekoratör på Panduro, vilket också blev verklighet. Det blev 15 fantastiska år där, innan jag våren 2020 bestämde mig för att kasta mig ut och se om vingarna bar för att driva eget inom hälsa och friskvård.

Om någon sagt för ett par år sedan att jag skulle lämna mitt drömjobb, som både gav mig stor glädje och tryggheten i en fast anställning, hade jag sagt att de var galna. Men drömmar förändras och passion tar dig i nya riktningar. Det var dags för mig att ta steg på en spännande väg jag för några år sedan inte ens visste fanns.

Jag hade redan parallellt med jobbet som dekoratör arbetat som yogalärare sedan 2012. Det var inte meningen. Jag tyckte ju inte ens om yoga. Jag hade fullt upp med att träna hårt och tävla i löpning. Jag hade inte tid att lalla runt på en yogamatta. Men yogan gav mig det jag då inte förstod att jag behövde – hjälpen att sakta ner och hantera stress och mentala och känslomässiga utmaningar – och efter flera års egen praktik utbildade jag mig till yogalärare. Så jag blev ändå lärare, även om det inte var i skolan som mormor (fast jag har faktiskt vikarierat som idrottslärare på en gymnasieskola).

2015 fick min sambo obotlig cancer och vårt liv vändes upp och ner. Under hans sjukdomstid insåg jag hur mina kunskaper inom yoga kunde lindra smärtan och ångesten han upplevde. Jag valde att vidareutbilda mig inom yoga för cancerdrabbade. Under utbildningen pratades det om lymfödem, något jag inte kände till så mycket om. När jag ville veta mer om det förstod jag hur mycket lymfsystemet påverkar hur vi alla mår, oavsett om man har cancer eller inte. Vips så befann jag mig på en utbildning till lymfmassör. Intresset och fascinationen för lymfsystemets inverkan på vår hälsa bara växte och till slut kunde jag inte ignorera det längre. Det var detta jag skulle göra – ge både behandlingar och dela med mig av kunskap och förståelse för vårt fantastiska lymfsystem.

För att kunna skapa ännu bättre lymfflöde lärde jag mig mer om ärr. Ytterligare en fullständigt fascinerande behandling och jag älskar de resultat den ger.

Jag väver nu ihop alla mina kunskaper från yogan, andning, MFR, lymfmassage och ärrvävnadsbehandling och skapade Everflow – mitt stöd till dig för bättre hälsa, härligt flow och MER liv.

Find the people with hearts like yours
Run far
Run free
I’m with you

Utbildningar & erfarenheter

Med en bakgrund med satsningar inom friidrott och löpning har träning och hälsa alltid varit intressanta ämnen för mig. Efter att jag gick min första utbildning till löptränare har jag hela tiden fortsatt att fördjupa mig och lära mig mer om kroppen, anatomi, fysiologi, sinnet, mental träning, funktionell rörelse mm.
 
Här är ett axplock av utbildningar jag gått genom åren:
 
200h yogalärarutbildning – Ishta yoga
500h yogalärarutbildning – Carolina Yoga Company, North Carolina
110h Therapeutic and Adaptive yoga – Jillian Pranksy
Restorative & Yoga Nidra – Mona Anand och Gina Menza
Yogaanatomi – Ulrica Norberg
Yoga Anatomy – Kristen Leal
Yoga for Athletes – Sage Rountree
Yoga for cancer – Y4C
 
Lymfmassage 1 och 2 – Axelsons
Kontinuerlig vidareutbildning inom lymfhälsa – Perry Nickelston
MSTR – Scar tissue Release
 

JEMS Movement  E.A.S.E – Joanne Elphinston Movement System
Reiki 1 och 2

Löptränarutbilding 1 och 2 – Running Sweden/Urban Tribes
Löptränarutbildning – Skånes Friidrottsförbund

PÅGÅENDE
500h med Yoga Medicine
Kraniosakralterapeut

Instagram