Ärrbehandling

Även om inte alla ärr orsakar problem så gör många det. Ett ärr kan påverka mycket mer och djupare än vad vi ibland inser. Ärret kan se fint ut på ytan men det drar eller skapar restriktioner i vävnaderna under.

Ärrbehandling kan ge fantastiska resultat för rörlighet, smärta, känsel mm.

Om behandling av ärr

Jag utför ärrvävnadsbehandling enligt MSTR, en mjuk och effektiv teknik för att lossa på ärrvävnad och återge funktion, rörlighet, cirkulation och känsel.

Jag behandlar de flesta typer av ärr från skador och operationer, även brännskador. Tekniken har även bra effekt på frozen shoulder, plantar fasciit, muskelbristningar samt ärr från vaccinationer.

Behandlingen kan göras både på nya ärr och ärr som är flera år gamla. Det ska dock ha gått minst 8 veckor sedan skadetillfället/operationen och ärret ska vara helt läkt.

Hur kan ärrbehandling hjälpa dig?

Många gånger kan man direkt relatera ett besvär till ett ärr, t ex nedsatt känsel och muskelfunktion efter ett kejsarsnitt, eller stramhet och minskad rörlighet efter en axeloperation.

Men ibland kan man ha besvär som man inte kopplar ihop med ärret för att de uppkommer i en helt annan kroppsdel. Det kan t ex vara smärta, domningar, stickningar, svullnad, minskad cirkulation, muskelsvaghet, samt emotionell påverkan.

Här är en del områden där mina kunder märker förbättring efter behandling:

Sara har behandlat två gamla operationsärr (ett 30 år gammalt på foten samt ett 15 år gammalt på magen). Jag har haft många problem med mina ärr, men har blivit så mycket bättre efter Saras ärrvävnadsmassage. Sara är superduktig och proffsig. Hon har mycket kloka händer!
Rikke H.

Om ärr

I vår hud, fascia och bindväv, muskler och ben finns kollagentrådar i ett fint organiserat mönster som skapar struktur och form. Detta nätverk av kollagen är väldigt starkt och kan utstå stora krafter och stretchas och dras ut utan att gå sönder. När vi genomgår en operation eller skadar oss så att hud och underliggande vävnader går sönder så bildas ärr som en naturlig läkningsprocess.

Ny vävnad, bland annat kollagen, bildas för att reparera såret/skadan. Tyvärr bildas de inte i samma fina mönster som tidigare, utan mer huller om buller. Det innebär att ärrvävnaden både blir mindre hållfast och mindre elastisk. Ibland kan ärrvävnad även fastna i under- och kringliggande vävnad vilket påverkar rörlighet och muskelfunktion.

Det finns olika tekniker för att behandla och modellera om ärrvävnad, men de har gemensamt att man vill lossa på en tät “huller om buller”-väv och få kollagentrådarna att lägga sig i ett mer organiserat mönster. Det gör att vävnaden återigen blir mer elastisk, tål krafter bättre och får bättre cirkulation.

Intresserad om mer om hälsa, kroppen och sinnet? Kolla in bloggen!

Ge ditt ärr uppmärksamhet om du vill:

 • Förbättra nervfunktion, inklusive domning, smärta och överkänslighet
 • Öka rörlighet och rörelseomfång
 • Förbättra cirkulationen och blod- och lymfflöde
 • Minska risken för långvariga problem på grund av restriktioner och spänningar i facian
 • Minska ärrets synlighet – ljusare, slätare, mer elastiskt
 • Minska muskelkramper
 • Förbättra idrottsprestationer
 • Minska emotionella och psykiska besvär som orsakats av ärret

PRISER

Ärrvävnads-
behandling
 • Första besök 900 kr

  Första besöket tar ca 50 min. Det innefattar en konsultation och tester för att se ärrets påverkan och ha ett utgångsläge att jobba från.

 • Återbesök 700 kr

  Återbesöket är ca 30 min. Hur många behandlingar som behövs beror på ärrets omfattning.

3 x Återbesök

Paket för dig som har ärr som kräver flera behandlingar
1950 kr
 • 3 st återbesök för ärrvävnadsbehandling á 30 min
 • För dig som varit på första besök

Instagram